04 mars 2009

Mønster

Når man tror man har klart det opptimale, så endres mønsteret. Og hva prater jeg om? Jo, det klassiske temaet barn+søvn.
Fra å ha legge rutiner som går omtrent som følger: ta på pysj, spise gryn, pusse tenner, lese bok, lalle, synge og nattakos. Til: ta på pysj, spise gryn, pusse tenner, lese bok, lalle, synge, nattakos - "mamma sitte gisen"!! Hva er det for noe nytt?? Anna har altså en liten grisekrakk som står ved hennes seng, der sitter vi ofte mens vi synger og godsnakker ved legging. Nå skal jeg altså sitte der helt til hun sovner!! På en krakk i mørke! Kom gjerne med råd, dette mønsteret kan ikke være langvarig... Jeg som var så fornøyd med at leggingen gikk så smooth i dag, i seng før sju, men så ble det en time på krakken da. Under tiden prøvde jeg opp til flere ganger å snike meg ut da jeg trodde hun ikke så meg, men ble straks kallet tilbake til grise-krakken. Jeg forsøkte å sitte stille og ikke oppmuntre til fantestreker, men da hun begynte å bite i snuten på kosehunden sin, klarte selv ikke mor å la vær å le. Hun har humor den jenta, ingen tvil om det!

4 kommentarer:

  1. Hehe, på något vis låter det värre att sitta på en krakk i mörke, än att sitta på en pall i mörkret :-)

    Här är vi inne i en mycket bra sovperiod - Leo sover längre än förut och somnar snabbt som ögat. Synd bara att det är som med allt annat: det kommer att vända igen.

    Har du testat en sån där liten liten läslampa som bara lyser upp boksidan? Isf kanske du kan läsa samtidigt? Eller läs högt, hon kanske somnar av vuxenböcker?

    SvarSlett
  2. Vet du nu sitter jag presis innanför hennes dörr, på grise-krakken med laptop i knee. Funkar rett bra så longt. Jag har lest tidningen ochså och forsökt snika mig bort, men då er hun der och kollar, mamma, maaamma?
    Nu hörer jag dock at det pustas rett tungt der inne, så jag er i ferd md at våga mig helt ut i hallen ;-)

    SvarSlett
  3. Dette er definitivt en 1-barns-problematikk! Søsken påkreves!

    Jeg lover deg at det er kun Anna som kommer til å få denne servicen, de neste 2-3-4-5 kommer til å få høre: nei, mamma setter seg faktisk ikke på den krakken for når klokka er 7 er det voksentid! Basta! Så nå får du enten legge deg fint eller skrike litt og så legge deg fint etterpå.. hehehe

    BigS

    SvarSlett
  4. Det verkar som vi har samma problem. Elliot har varit superlätt att lägga efter ungefär samma mönster som ni. Men på sista tiden har han börjat skrika när han ska lägga sig och vill att vi ska läsa bok hela tiden. Men vi lägger honom och han får skrika några sekunder tills han somnar. Framåt morgonkvisten typ mellan 3 och 5 ropar han mamma eller pappa och vill komma upp i vår säng. Där han om vi har tur, somnar om. Ja, vi brukat slippa gå upp vid 3;)So far so okej!

    Men de senaste dagarna vill han efter ha legat tyst en stund i sin säng komma upp och lägga sig vår säng tillsammans med mig eller Håvard. I går log jag brevid honom i vår säng tills han snarkade då smög jag mig sakta ut. Men så fort jag öppnade dörren vakande han och kom efter. Jag gjorde några fler tappra försök tills jag gav upp. Jag la mig själv för natten kvart på åtta:)Det bör nämnas att jag är hängig och det passade bra. Jag och Håvard är av den åsikten att det är en fas av extra närhet och då får han det. Mönster bryts hela tiden och det brukar lösa sig efter ett tag av tålamod. Ja, vi får se hur det går i kväll!

    Det blev ett långt inlägg men det var ett ämne som engagerar!

    Lycka till Hanne;)

    SvarSlett